En shih tzu-blanding ved navn Emma måtte aflives så dens ejer kunne få sit sidste ønske opfyldt. Modelfoto: Colourbox

De ansatte på et internat forsøgte angiveligt i flere uger at overbevise de pårørende om ikke at opfylde kvindens sidste ønske

På trods af en stædig indsats fra et dyreinternat, lykkedes det ikke at redde Emma, en sund og rask shih tzu-blanding, fra at blive aflivet og kremeret efter dens ejer var afgået ved døden.

Det skriver NBC News og Associated Press.

De ansatte havde angiveligt brugt to uger på at forsøge at overtale den døde kvindes pårørende til ikke at opfylde hendes sidste ønske, som var at blive begravet sammen med sin hund.

Men det lykkedes ikke, og Emma blev derfor aflivet i marts.

– Vi foreslog dem at overdrage hunden adskillige gange, for det er en hund, som vi nemt kunne finde et nyt hjem til, siger Carrie Jones, der er manager hos Chesterfield Animal Services i Virginia.

– Men til sidst kom de tilbage 22. marts og hentede hunden.

Efter Emma var blevet aflivet, blev den kremeret, lagt i en urne og udleveret til personen, der stod for den døde kvindes begravelse.

I Virginia, USA,betragter loven kæledyr som personlige ejendele, hvilket gør, at det er fuldt ud lovligt at aflive dem, hvis ejeren ønsker det – også hvis hunden er rask, skriver BBC.

I USA varierer lovgivningen fra stat til stat, men i nogle stater er det lovligt at begrave kæledyr sammen med deres ejere.

Hvor går grænsen?

Er vi ikke kommet lidt for tæt på kanten når man på sit dødsleje selv kan bestemme hvem og hvad man vil have med sig i kisten?

Kan man overhoved tillade sig at tage en rask hund med over på den anden side under disse omstændigheder? Og hvor går grænsen?

Hvad nu hvis han havde bedt om at få sit mellemste barn med istedet for hunden? Hvad nu hvis han boede i et land hvor forældre rent faktisk har magt nok til at tage den beslutning og aflive en af ungerne, fordi det var mandens sidste ønske…

Tror bare jeg nøjes med et billede af ungerne når min kiste skal lukkes. Jeg skal satme ikke have dem med over på den anden side. Jeg tager sku rejsen for at få ro i låget…