More

  3 afgørende elementer til at være mere beslutsom

  Vi bruger alle dagen på at tage beslutninger. Uanset om de er simple eller komplekse, vigtige eller banale, så kan denne proces være overvældende. Hvad er de afgørende elementer for at være mere beslutsom?

  Det er rigtigt, at nogle folk har det med at tage beslutninger baseret på tvivl

  Af den årsag føler de sig nedsunket i dyb angst, der afholder dem fra at tænke klart. Det er dog ikke den måde, det bør være på. De afgørende elementer for at være mere beslutsom er relateret til taktikker til at neutralisere den utroligt almindelige tendens til at tvivle og overtænke.

  Det er helt og aldeles sundt at afveje forskellige muligheder. Det er særligt tilfældet, når du skal løse et problem med vigtige implikationer. Der kommer dog et tidspunkt, hvor du kan være nødt til at krydse grænsen. Lige pludselig er du ikke i stand til at foretage en sund vurdering af ting. I stedet ender du med at gruble over det uafbrudt.

  Hos nogle folk er den konstante tvivl mere tydelig

  Mange gange fører denne tendens til at tænke over tingene igen og igen, før man tager en beslutning, til inaktivitet. Med et blink med øjet indser du, at livet selv har taget beslutningen for dig.

  Konsekvenserne af dette er ikke behagelige. Er det muligt at komme ud af denne forfærdelige og onde cirkel? Hvad er de afgørende elementer til at være mere beslutsom? Læs med for at finde ud af det!

  1. Undgå at basere dine beslutninger på det endelige resultat

  Det første afgørende element til at blive mere beslutsom er relateret til at ændre fokus. Det er ret almindeligt at fokusere på det mulige slutresultat, når man vurderer de muligheder, man har til rådighed. På den måde glemmer man fuldstændig at tænke over den proces, der fører til dette resultat.

  Derfor er problemet dårligt udtrykt

  Først og fremmest fordi ens bedømmelse grundlæggende set er forkert. Med andre ord kan man ikke anticipere sin egen realitet, uanset hvor meget man end ville ønske det. Det er vigtigt at forstå, at konsekvenserne af dine handlinger er underlangt mange flere faktorer end din egen vilje.

  For at blive mere beslutsom er det første, du er nødt til at gøre, at indrømme, at du ikke kan være i 100 procent kontrol i alle situationer. Hvert et valg er et sats – ikke en sikkerhed. Når det er sagt, så er det vigtigste at fokusere på den evidens, du har nu, og acceptere denne usikkerhed.

  Kvinde, der grubler over noget

  2. Begræns dine muligheder for at være mere beslutsom

  En anden god strategi til at hjælpe dig med at blive mere beslutsomer at begrænse dine muligheder. Det er belejligt at afgrænse nogle parametre, når du skal tage en beslutning. Hvis du ikke sætter nogen grænser, kan en kontinuerlig og overvældende strøm af idéer og følelser finde sted. Dette kan uden tvivl lamme dig.

  Først skal du begrænse dine muligheder. Det betyder, du skal sætte en deadline for dem. Hvis du efterlader konklusionen på processen åben, kan du ende med at udsætte det for evigt, indtil virkeligheden beslutter for dig. Tag et kig på dette simple eksempel.

  Du ved ikke, om du skal købe en blå eller grøn jakke

  En dag tager du i butikken og ser, at den grønne jakke ikke længere er tilgængelig. Derfor går du efter den blå. Det er derfor, det er essentielt at sætte tidsbegrænsninger. 

  For det andet skal du have i tankerne, at beslutningstagningsprocessen primært er en proces med at skille sig af med muligheder. Det handler ikke om at tilføje flere og flere muligheder, men altså om at frasortere dem. Hvis du finder ud af, at et af alternativerne er svagt, skal du ikke lægge flere kræfter i dette. De skal blot udelukke det.

  Ung mand, der tænker

  3. Løsriv dig fra situationen

  I disse tilfælde er en af de mest paralyserende faktorer den store emotionelle byrde, der ledsager processen med at tage beslutninger. Mange gange tillader vi frygt og angst at tage over, uden vi endda bemærker det. Hvis du ikke tror, du kan forblive objektiv, når du skal tage en beslutning, er det måske ikke det bedste tidspunkt at tage den på.

  Åbenlyst involverer beslutninger ikke kun kognitive aspekter, men også emotionelle. At være mere beslutsom handler ikke om at vente, indtil du ikke oplever nogen følelser (du vil basalt set ende med at vente for evigt).

  I stedet skal du lære at håndtere meget intense emotionelle tilstande, når du løser et problem. Hvis du ikke gør det, kan du risikere at se situationen på en sløret og forstyrret måde.

  Når det er sagt, er det mest passende at træde ind i en afslappende tilstand, før du konfronterer problemer. En god teknik er at forestille dig, at der er en anden, der spørger dig til råds i henhold til dette anliggende. Skriv det ned i et brev, skriv det til dig selv og svar på det.

  Afslutningsvis er det vigtigt at sætte den idé til side, der er perfekt til en beslutning

  Faktisk er det, der ofte foreviger tvivl, vores søgen efter et alternativ, hvor alle vinder. Det er dog meget usandsynligt, da der er sejre og tab i enhver beslutning.

  Alle beslutninger indebærer resignation i større eller mindre omfang. For at gøre din beslutningsproces mere optimal er du nødt til at acceptere, at usikkerhed altid vil være en del af den.

  Artikler3 afgørende elementer til at være mere beslutsom