Unge danskere har en rigtig “klam” vane!

Unge danskere har ofte deres mobiltelefon med på toilettet, og det er en rigtig dårlig vane. Det er nemlig meget uhygiejnisk. Undersøgelser viser også, at mobiltelefoner generelt er langt mere beskidte end et toiletbræt.

Tror alle er klar over at telefoner bliver taget med på kummen

En ny undersøgelse har vist, at unge danskere har en rigtig dårlig vane, der bestemt ikke er særlig hygiejnisk. YouGov har foretaget en undersøgelse for hygiejnevirksomheden Initial, hvor de skulle undersøge, hvor mange danskere der tager deres telefon med på toilettet.

Hele 81 % af de 18-34 årige svarede, at de har deres mobil med mindst en gang i ugen, når de går på toilettet, men hele 57 % svarede, at de har deres telefon med hver eneste dag.

Det var kun 9 % der svarede, at de aldrig har telefonen med på toilettet, og lige præcis de 9 %, kan godt klappe sig selv på skulderen. De er nemlig mere hygiejniske på det område.

Biolog hos Initial, Maria Brix Balle undrer sig over den tendens, som de unge mennesker har, og hun mener, at det strider mod almindelig sund fornuft.

“Mobilen er et ’blind spot’ for de fleste danskere og særligt for de unge. Hver gang vi eller andre rører vores telefon, tilfører vi bakterier, som kan gøre os selv og eventuelt andre syge,” fortæller hun i en pressemeddelelse.

En ekstra hånd

Så meget som de unge benytter sig af deres telefoner i dag, så er telefonen næsten blevet en ekstra hånd, fortæller Maria Brix Balle. Det mener hun ikke i overført betydning, hvor de unge pludselig har tre hænder, men at telefonen næsten bør behandles som ens hænder, hvert fald hvad angår hygiejne.

“Telefonen er blevet vores ekstra hånd, som skal rengøres ligesom vores hænder. Det bedste, man kan gøre for at holde telefonen ren, er at have en fornuftig håndhygiejne – og lade den blive væk fra toilettet,” lyder det fra biologen.

Simpelthen så sjovt at de lige skal skære det ud i pap at din telefon altså ikke er en ekstra hånd. Så burde de vel også forklarer at den altså ikke skal vaskes præcis som dine hænder…

I pressemeddelelsen står der også, at Initial sidste år foretog en ATP-test på 50 mobiltelefoner. Her kunne de måle antallet af mikroorganismer på telefonens overflade. Her viste det sig, at telefonerne i gennemsnit var hele 6.5 gange mere beskidt end et gennemsnitligt toiletbræt.

Hold kæft en gang bavl

Hele 81% af de 18-34 årige svarede at de har deres telefon med på toilettet en gang om ugen. Det tror jeg simpelthen ikke på passer. Deres telefon følger dem uanset hvor de går hen. Lavt sat så går man vel på toilettet 3 gange om dagen i snit. Er man udenfor hjemmets fire vægge og skal på toilettet, så lægger man ikke bare sin telefon fra sig. Den kommer uden tvivl med 9/10 gange.

Når 81% af de unge svarer en gang om ugen. Hvordan fanden kan 57% så sige de gør det dagligt? Hvor mange % har man lige at gøre godt med i denne artikel? Den handler om de unge, så det kan ikke være fordi man lige har lånt nogle % af de voksne. Samtidig så undrer Maria Brix Balle sig over den tendens de unge har fået. Er hun så dum at tro det kun er de unge der tager deres telefon med på toilettet?

Når vi eller andre rører ved vores telefon kommer der bakterier på som kan gøre os syge. Jamen en telefon er personlig, og den forlader sjældent sin ejermands hånd. Så andres bakterier kommer sjældent på vores telefon.

Vi skal sku da have nogle bakterier

Bakterier er noget vores krop har brug for. De hjælper os med at gøre vores immunforsvar stærkere, så vi ikke går hen og bliver syge. Bakterier får vi af at bruge det samme dørhåndtag, eller når vi napper en indkøbskurv nede i brugsen. Så er vi nr 231 der bruger den kurv den dag. Eller når Olsen klør sin røv, og går over og giver Hansen hånden. Se så er der sku bakterie fest på vores hænder.

Men nu får vi da heldigvis lukket ned for alle de bakterier pga Covid-19. Nu skal alt sprittes af, og der skal holdes afstand, og ikke gives hånd. Det må sku da hjælpe bare lidt på de bakterier som de unge mennesker render rundt og støver op.

Mine drenge har så fået eksem på hænderne, fordi de skal vaske dem hver halve time når de er i skole. Men de er skånet for bakterierne. Så må vi bare krydse fingre for at de ikke bliver syge, fordi deres immunforsvar ikke får den mængde bakterier som det er vant til.

Tager du din mobil med på toilettet?

Ja fandme ja. Det er sku det eneste sted jeg har ro fra mine ungerne..

Og jeg skulle hilse og sige, at mange af mine tidligere kolleger, ser det som et lille frirum at sidde med deres telefon i hånden. Altså når de er på potten. Men det tæller vel ikke da de allesammen er over 34 år eller hvad?

Men jeg skal da aldrig nogensinde købe en brugt telefon igen. Hvis folk de vasker den, som de vasker hænder. Så holder den sku ikke ret længe.

ArtiklerUnge danskere har en rigtig “klam” vane!
-Annonce-