More

  Café Parasollen

  Café Parasollen er alkoholfrit spise- og værested, der giver tilbud om omsorg og samvær, samt at støtte og hjælpe enhver med problemer, som selv ønsker at blive hjulpet gennem hjælp til selvhjælp. Café Parasollen er en selvejende institution, der samarbejder med KFUMs Sociale Arbejde, og har en samarbejdsaftale med Aalborg Kommune.

  Café Parasollens bygger på en humanistisk forståelse af, at

  Hvert enkelt menneske er unikt og rummer værdi – uafhængigt af individuelle evner, bidrag til samfundet og adfærd. Derfor er alle mennesker lige værdifulde og værdige som individer.

  I deres daglige arbejde, bliver der taget udgangspunkt i disse grundholdninger og praktiseret ligeværdighed i relation til vores medmennesker, vel vidende at alle ikke er ligestillede.

  Med udgangspunkt i det enkelte menneskes øjeblikkelige livssituation, vil der blive arbejdet på, at der drages omsorg for basale, fysiske- og psykiske behov. Det gør de ved at være tydelige værter, hvor dialogen, omsorgen og ligeværdigheden er grundelementer. Der bliver arbejdet ud fra værdier og faglighed som understøttes af praktisk hjælp, som er væsentlig for at bevare værdighed og personlig integritet i en udsat livssituation.

  På Café Parasollen er der plads til alle, der giver plads til andre. Derfor er tryghed, rummelighed og gensidig respekt bærende begreber deres bestræbelser på at skabe et sted, hvor man kan være tryg i nærvær med andre brugere og medarbejdere, uanset den konkrete livssituation der har bragt den enkelte indenfor vores dør.

  Café Parasollen ser sin rolle til det omkringliggende samfund, som talerør for mennesker, der ikke er i stand til at tale egen sag. Derfor arbejder de på at tydeliggøre vilkårene for de ikke privilegerede og socialt udsatte i vores samfund.

  Café Parasollen er en selvejende institution, der har indgået en samarbejdsaftale med KFUMs Sociale Arbejde. Café Parasollen vedkender sig KFUMs Sociale Arbejdes værdigrundlag og arbejdsmæssige grundholdning.

  Caféens primære målgruppe er

  Hjemløse og udstødte, som tilbuddet har særlig fokus på. Tidligere og nuværende misbrugere og deres pårørende. Udviklingshæmmede og sindslidende og Personer med ensomhedsproblemer

  Kerneydelser

  Omsorg

  Samvær

  Hjælp til selvhjælp

  Henvisning til andre hjælpeinstanser

  Billig og god mad

  Kreditordninger på mad

  Bad (gratis)

  Eller

  Tøjvask (20 kr. for en vask inkl. tørring i tumbler )

  Samtaler på forskellige niveauer

  Aktiviteter (se særskilt afsnit om dette)

  Fester, klaver og guitarspil

  Kortspil

  PC’er med internetadgang (gratis)

  Traditioner samt respekt for forskelligheden

  På fode igen

  Har du brug for gratis Hjælp? Er din økonomi ude af kurs – har du gæld du ikke kan magte – og har du svært ved at se, hvordan du kommer videre?

  I gældsrådgivningen ”På Fode Igen” får du en rådgiver at tale med det hele igennem med.

  Du får hjælp til igen at få overblik. Hjælp til at komme gælden til livs, Og gode råd til at holde styr på din økonomi videre frem.

  Det giver ro i sjælen og mulighed for at selv kan vælge sin fremtid.

  Hus Forbi

  Parasollen er distributører for Hus Forbi i Aalborg. Som distributører er de helt på linje med Hus Forbi’s formål.

  Hus Forbi tjener et dobbelt formål:

  At være med til at skabe debat og dialog om og med hjemløse og socialt udstødte, som typisk ikke kommer til orde i medierne.

  Hus Forbi er med andre ord deres talerør og skal sætte deres holdninger, behov og ønsker på dagsordenen over for politikere, myndigheder og resten af danskerne i al almindelighed.

  Parasollen er distributør for Hus Forbi

  At give de hjemløse sælgere mulighed for at tjene deres egne penge og have noget at stå op til

  For mange er det at sælge Hus Forbi et værdigt alternativ til tiggeri eller kriminalitet, fordi de her tjener penge på ‘lovlig’ vis ved at sælge et produkt – avisen – som de kan stå inde for. Indholdet i Hus Forbi produceres af professionelle freelancejournalister og fotografer. Den redaktionelle linje fastlægges af redaktøren som er ansat i sekretariatet.

  Hvis du vide mere om Hus Forbi, så kan du finde deres hjemmeside her.

  Butik 21

  Parasollens Genbrug er en genbrugsbutik der drives af Parasollens Venner. Det er Parasollens Genbrugs erkærede mål, at akkumulere et overskud til Café Parasolles arbejde med socialt udsatte mennesker.

  Det er muligt at donere møbler og andre genstande, der kan sælges i butikken ved at ringe på 98 10 20 10

  Parasollens Venner

  Parasollens Venner er en støtteforening, hvis fornemste opgave er at støtte Café Parasollen med deres daglige arbejde for socialt udsatte. Det gør de ved at drive genbrugsbutikken Parasollens Genbrug, hvis overskud går til Café Parasollen.

  Som medlem af Parasollens Venner støtter du således indirekte Café Parasollen. Måske kan dit medlemskab føre til at du kunne få lyst til at blive frivillig i butikken eller i caféen.

  For at blive medlem skal du henvende dig i Parasollens Genbrug.

  Vil du være frivillig?

  Café Parasollen søger frivillige medarbejdere med hjertet på rette sted.

  Har du lyst til at blive del af et stort team, der brænder for at gøre noget for byens udsatte? På Parasollen består grundstammen i medarbejderstaben af frivillige.

  Det fællesgrundlag er deres værdigrundlag, så det er vigtigt du har læst det (værdigrundlaget kan du finde på deres hjemmeside, ved at følge linket her) inden der bliver lavet en aftale.

  Som ny frivillig bliver du tilknyttet en af de erfarne i 3 ”følvagter”, herefter bliver der taget en snak om at arbejdet lever op til dine forventninger.

  Der er 40-50 frivillige i Parasollens café, som indgår i en vagtturnus. Der bliver forventet, at du har mindst 2 vagter pr. måned.

  Sådan bliver du frivillig

  Kontakt Søren Jensen på tlf. 98 10 92 66 eller mail til soje@kfumsoc.dk og du vil herefter blive indkaldt til en forventningssamtale.

  Cafeen er åben for alle der ønsker et alkoholfrit være og spisested.

  Parasollen holder åbent med normale åbningstider, men med et meget reduceret antal gæster. Alle er velkomne igen, men man må forvente, at der kan opstå ventetider pga. det reducerede antal gæster vi kan rumme pga. Corona-regler

  Åbningstider:

  Mandag: kl. 10.00-19.00:

  Tirsdag: kl. 10.00-19.00:

  Onsdag: kl. 10.00-19.00:

  Torsdag: kl. 10.00-15.00:

  Fredag: kl. 10.00-14.00:

  Lørdag: Lukket

  Søndag: Kl. 10-14 i ulige uger

  Du kan finde og følge Café Parasollen på Facebook her:

  Besøg Café Parasollens hjemmeside her:

  Kontakt os

  Café Parasollen

  Boulevarden 19

  9000 Aalborg

  Tlf. 98 10 92 66

  Du kan også læse om Gadeteamet og SKP-teamet i Aalborg og deres arbejde her.

  Her kan du læse om Café VæXt i Aalborg.

  Eller finde nyttige links til udsatte her

  ArtiklerCafé Parasollen
  -Annonce-