More

  Café VæXt

  Café VæXt er et alkohol- og stoffrit kommunalt værested, hvis primære målgruppe er tidligere misbrugere og deres pårørende.

  Café VæXt drives med hjælp fra frivillige og er for dig, der har haft et misbrug. Misbruget kan være, at du har drukket, taget stoffer, spillet eller noget helt fjerde

  Det er en anderledes og spændende café med mange forskellige aktiviteter og tilbud. Man er altid velkommen, men man må ikke være påvirket af alkohol, stoffer eller andre stemningsændrende midler.

  Pårørende er også velkomne i huset. Både for at få råd, vejledning, hygge og til at være med i familieklub møderne eller møderne i Voksne Børn af Alkoholikere (ACA).

  Caféen er også til for mere “almene” gæster. Det vil sige for folk, der ønsker at være i en moderne café, hvor vi skaber dynamikken i fællesskab med vores gæster i et spændende og anderledes miljø.

  Caféen er også til for dig uden misbrugsbaggrund, som ønsker at være en del af et værested, hvor dynamikken bliver skabt i fællesskab med gæsterne.

  Ud over selve caféen har de lokaler, der bliver brugt til foredrag, aktiviteter, musik og værksteder. Alt sammen aktiviteter du kan melde dig til.

  Du kan også bruge internetcaféen, billard med videre.

  Café VæXt har forskellige tilbud angående sport, idræt, motion og aktiviteter. Aktiviteter skal forstås bredt, hvor dart, skak, billard, boldspil, friluftsliv, badminton, bowling, volleybold, hockey og lignende kan være elementer.

  Der er sørget for de nødvendige faciliteter, udstyr og andet der er nødvendigt for aktiviteten. Der er egenbetaling knyttet til nogle af tilbuddene. 

  Café VæXt er et netværkstilbud med både frivillige og ansatte. Det lønnede ansatte personale har en stor viden og erfaring vedrørende misbrug. Derfor kan de yde vejledning til dem, der har brug for det.

  Stedet er ikke et behandlingstilbud, men gæsterne inspirerer gensidigt hinanden til at bevare en positiv udvikling i at forblive stoffrie og ædru.

  Du har mulighed for at benytte de forskellige selvhjælpsgrupper, der har møde i huset. Selvhjælpsgrupperne er: 

  Familieklub

  Anonyme Alkoholikere

  Narkomaner Anonyme

  Overspisere Anonyme

  Voksne Børn af Alkoholikere

  Du kan finde links til de forskellige grupper og andre sider her:

  VæXt-Bofællesskab

  Café VæXt tilbyder boliger i Prinsensgade i Aalborg. Det er et bofællesskab, der er kombineret med et tilbud om at komme i beskæftigelse. Hensigten er at give beboerne et fundament for et liv i egen bolig, et arbejde de kan klare, og som gør dem klar til på sigt at kunne forsørge sig selv.

  Alle kan søge om optagelse, hvis du er fri for stoffer, ædru og ikke har en egnet bolig.

  Du skal udfylde et ansøgningsskema, som du kan hente på Café VæXt.

  Der er tre pladser i tilbuddet.

  Sådan finder du Café VæXt

  Café VæXt ligger centralt, tæt ved Aalborg Vestby Station og busstoppested på Kastetvej.

  Poul Paghs Gade 6a, 9000 Aalborg

  Tlf.: 98 102618

  Du kan også finde og følge Café VæXt på Facebook her:

  Her kan du læse om Café Parasollen i Aalborg.

  Du kan også læse om Gadeteamet og SKP-teamet i Aalborg og deres arbejde her.

  Du kan finde nyttige links til udsatte her.

  ArtiklerCafé VæXt
  -Annonce-