More

  Derfor er det sundt at sove nøgen

  Smid tøjet, for sundhedens skyld!

  Det er sundt at sove nøgen, fordi…

  1. Det forbedrer dit parforhold

  Drop pyjamassen og få din kæreste til at gøre det samme. Mon ikke han også synes, det er en rigtig god idé, når du fortæller ham, at det fører jer tættere sammen og stimulerer jeres sexliv? Jeres hud til hud-kontakt får nemlig hormonet oxytocin til at stige – det hormon, som også kaldes kærlighedshormonet. Det udtaler psykoterapeut og forfatter dr. Fran Walfish til Medical Daily. Derudover viser et studie fra Cotton USA, at nøgensøvn forbedrer den fysiske og psykiske intimitet mellem par, hvilken giver et bedre parforhold.

  2. Det holder balance i dit underliv

  Bakterier og gærsvampe er normale og velkomne beboere i dit underliv – i en begrænset mængde! Stiger varmen dernede, gør det vækstbetingelserne gode, og overproduktion er ikke godt. Derfor er det en fordel at smide tøj og trusser, så området ikke bliver mere varmt end nødvendigt. Det forklarer Jennifer Landa, læge og forfatter, til Cosmopolitan.

  3. Det får dig til at sove bedre

  Ifølge et australsk studie falder din kropstemperatur, når du falder i dyb søvn, og det skal den gøre for en optimal søvn, men din krop har nemmere ved at regulere varmen, når du er nøgen, fordi dit nattøj holder på varmen, og det kan forstyrre den naturlige afkøling. Derfor er der større chance for kvali-søvn, når du er klædt i Eva-kostume.

  4. Det er foryngende

  Det er ikke kun din søvnkvalitet, din varmere kropstemperatur i nattøjet påvirker. Naturopathen Natasha Turner, som har skrevet bogen ‘The Hormone Diet’, siger til Cosmopolitan, at en for høj natlig kropstemperatur forstyrrer frigivelsen af melatonin og væksthormon, som er naturlige anti-aging-hormoner.
  “Når din kropstemperatur falder, udskiller kroppen væksthormon, som så udøver sin regenererende magi,” forklarer hun til magasinet.

  MenneskerKvindeDerfor er det sundt at sove nøgen
  -Annonce-