Mænd der gerne vil slikke i underetagen, risikerer at blive ramt af farlige kræftsygdomme, viser ny undersøgelse.

Det er skønt, at have en mand, der giver og giver. En mand, der gerne vil forkæle sin kvinde med noget opmærksomhed, når i ligger under dynen og er i et meget kælent humør. 

Men faktisk kan det være farligt, hvis din udkårne partner i sengen er vild med at give oralsex, viser en en ny stor undersøgelse, skriver Independent. 

Forskere fra Johns Hopkins University undersøgte data fra over 13.000 mennesker i alderen 20 til 69 år fra 2009 til 2014, og her kunne forskerne se en bekymrende risiko hos mænd, der havde haft flere sexpartnere i løbet af deres liv og som samtidig var vilde med at give oralsex. 

Mænd der havde haft mere end fem sexpartnere og som glædeligt gav oralsex, havde forhøjet risiko for at blive udsat for onkologiske hpv-infektioner, der kan føre til udvikling af farlige kræftsvulster i munden, svælget eller halsen. 

Risikoen blev ovenikøbet fordoblet til, hvis mændene røg. 

Kræftens Bekæmpelse har på deres hjemmeside også beskrevet, hvordan at hpv-virus kan medføre flere kræftsygdomme hos både mænd og kvinder, og skal man være påpasselig med at dyrke oralsex, hvis ens partner har haft hpv inde på livet.

Dette ses typisk, hvis kvinder får konstateret celleforandringer i underlivet, da det er et af advarselslamperne for kvinder der er smittet med hpv-virus. 

Hvis man er homoseksuel, så kan det også være gavnligt, at undersøge om man skulle være i risikozonen for at være smittet med hpv-virus. Her kan hpv-vaccinen være gavnlig, men i modsætning til tilbuddet om gratis vaccination af yngre kvinder, så skal mænd selv betale for en hpv-vaccine. 

– Risikoen for at pådrage sig en hpv-infektion er generelt lav, hvis man er mand og ikke ryger. Men vi så en stigning i risikoen blandt mænd, der havde flere seksuelle partnere og som røg, siger lægen Amber D’Souza, der har stået bag undersøgelsen til avisen.

Stigningen gjaldt dog kun for den onkologiske type af hpv-virus, der linkes til flere farlige kræfttyper.  

Undersøgelsen er netop udkommet i tidsskriftet Annals of Oncology og kan læses her.

Det giver ingen mening

Efter at have læst denne artikel sidder jeg egentlig tilbage med flere spørgsmål end da jeg startede. For det første så tør jeg slet ikke tænke på hvor mange Dollars sådan en ligegyldig undersøgelse koster. For det andet så kan jeg ikke forstå at man blander bøsser ind i en artikel der handler om at slikke fisse. For det tredje så viser undersøgelsen ikke en skid om hvorvidt man kan få kræft af at slikke fisse. Den skræmmer sku bare folk til at tro på noget som ikke er sandt.

Ja der er en risiko for at man kan få kræft. Men efter alle de andre ligegyldige undersøgelser om kræftfremkaldende midler som har vist os at man kan få kræft af det brune på en leverpostej og af skalden på et æg. Så må vi nok konstaterer at vi fandme slikker alt det fisse som det passer os, og hvis vi alligevel går imod strømmen og er dumme nok til at spise skalden på et æg hvis humøret er til det. Så overlever vi sku nok også det.

Burde man ikke bruge pengene på nogle fornuftige undersøgelser i stedet for det pjat?. Gad vide hvem der rent faktisk sidder og bestemmer at idag der laver vi sku en undersøgelse om hvorvidt man kan få kræft af fisse slikning og vi pynter det lige med at rygerne har større chance for at dø. Bare fordi det passer.

Jeg vil faktisk hellere vide hvordan jeg slipper af med min paradentose, så jeg ikke ender som tandløs fisseslikker der ikke engang kan tygge en rød bøf…

Læs også: Brækkede næsen og fik slået en tand ud: Politiet kom ikke!