More

  Folk der brokker sig er skadelige for dig

  Har man altid brokket sig over det mindste, så er chancen for du kan ændre adfærd altså lige så lille

  At høre på brok, skader også andre dele af din hjerne

  Vi kender alle en person, som altid er negativ. Altid snubler og klager og sender aben videre. Personer som disse kan få det værste frem i alle mennesker.

  Du har måske også følt dig nede og tabt en masse energi efter at have været sammen med en person der brokker sig. Det bliver bare belastende i længden og man ender med at have brug for fred og ro.

  “Brok avler brok”

  Nu advarer forskere om farerne ved at lytte til folk der brokker sig. Det viser sig nemlig, at man er mere tilbøjelig til selv at blive et brokke-hoved, når man hører på folk, der brokker sig hele tiden.

  Brok får nemlig en del af hjernen til at krybe sammen, hvilket kan føre til mindre problemløsning og intelligent tænkning. Så er det måske alligevel noget om snakken, når følelsen af at ens hjerne trækker sig sammen når man omgås en bestemt type mennesker.

  Men hvad skal man så gøre mod dette?

  Hav et klart mål. Ved du hvorfor du klager og hvad formålet med klagen er? Hvis du ikke kan identificerer et klart mål eller mening med hvorfor du klager, så brokker du dig kun for at brokke dig. Dette er noget du absolut ikke må!

  Begynd med noget positivt

  Dette er en fantastisk måde at overvinde den person, som du snakker med på. Start for eksempel med at sige noget positivt inden du går over i det negative. Eller overvej helt at blive på den positive bane. Man kan godt være positiv, selvom man er negativ indstillet.

  Det er nemt at komme ind i en negativ spiral, der får dig til at klage over alt der er sket i løbet af de sidste 10 år. Men hold dig til det, der er relevant her og nu. Du kan alligevel ikke løse fortidens kvaler og negativitet avler bare negativitet. Afslut med noget positivt. Slut af med noget positivt, så samtalen ikke kun får en negativ klang. Det er som regel de samme mennesker, som brokker sig på den samme måde hver eneste gang. 

  Vær opmærksom på dig selv

  Har man altid brokket sig over det mindste, så er chancen for du kan ændre adfærd altså lige så lille. Men det kræver at man kan se ind ad. Er man først selv opmærksom på sin negative side, så har man bestemt chancen for også at kunne ændre adfærd, og det bedste grundlag for at gøre en forskel.

  Øvelse gør mester

  Men det kræver træning at ændre på sin negative spiral. De fleste brokhoveder er ikke engang selv klar over hvordan de lyder. Men fortæl dem det på en pæn måde og vær positiv. Bliver man først positiv af sind, så bliver det hele så meget nemmere.

  Så smil til verden

  Men man skal starte et sted og et smil bliver som regel ikke fulgt op af negative gloser. Så smil til verden, så er chancen for krympehjerne bare mindre. Man kunne endda ende med at sige noget fornuftigt.

  Hvis man aldrig brokker sig, og kun siger ja og amen får man aldrig ændret på en skid. Så lad os diskuterer på en ordentlig måde. så længe jeg får ret. Men der er uden tvivl for mange der går op i en spids og ikke er til at holde ud at høre på. Det kender jeg desværre alt for godt. Må de gå i modsatte retning og brække et ben.

  Man skal behandle andre på samme måde som man gerne selv vil behandles. Siger jeg altid til mine drenge i håb om at den fiser ind. 2 min efter driller de hinanden. 3 min efter får en af dem et hysterisk anfald.

  Det er ligeså umuligt som at lære dem at strikke eller slukke lyset når de forlader lokalet

  Læs også: De største fobier for farlige dyr: Mennesker er mest bange for edderkopper

  ArtiklerFolk der brokker sig er skadelige for dig