More

  Omelet la Egypten

  En nem og hurtig ret når det skal gå hurtigt. Morgen, middag eller aften, man kan altid spise en omelet.

  Mad & Livsstil

  Jeg fik inspirationen til min omelet på en ferie til Egypten, for 7-8 år siden. Hver morgen stod 2 mænd klar til at lave omeletter til hele hotellet. 4 små stegepander hver, og et bord på 50×50 hvor de rørte æg sammen med de ingredienser folk havde valgt der skulle i. Det var ikke kønt, men det var effektivt.

  Bedste omelet jeg nogensinde har fået. En skål, et par æg plus fyld. Piske piske og over på en varm pande. Omeletten vendes i luften så det siger slask når den lander og det står ud til alle sider med æggehvider.

  Den fremgangsmåde vil jeg ikke anbefale, så her får i min dæmpede version af omeletten som kan spises både morgen, middag og aften. Men så kan i få min opskrift lidt på slum…

  Ingredienser

  • 2-3 æg pr omelet
  • Løg
  • Skinkestrimler
  • Revet ost
  • Salt og peber

  Så er vi klar

  Hak løg og find en fornuftig stegepande frem. Har du en lille som passer til en omelet så er det helt perfekt. Så panden på blusset så den kan stå og blive rigtig varm, mens du gør klar til ingredienserne.

  Slå 2-3 æg ud i en skål, og tilsæt en spiseskefuld hakket løg. Tag en håndfuld skinkestrimler og en håndfuld revet ost og kom dem i og pisk det let sammen med en gaffel.

  Kom lidt margarine på den varme pande, og hæld hele skålens indhold ud på panden. Efter et par minutter er der stege skorpe på bunden af omeletten, og du skal nu have vendt den om. Om du vil vende den i luften som gutterne nede i Egypten gjorde, eller du vil vende den om med en paletkniv må sådan set være op til dig.

  Et par minutter på hver side og du har nu lavet en lækker omelet på størrelse med en spisetallerken.

  Mangler du ingredienser, så kig i dit køleskab. Man kan altid finde noget der kan kommes på din omelet.

  Man kan også bruge en anden fremgangsmåde hvor man pisker de 2 æg og kommer dem på panden, så kommer man de ingredienser man vil have i, ovenpå og slutter med at lukke omeletten sammen på midten.

  Velbekomme…

  -Annonce-

  Nye opskrifter

  -Annonce-

  Flere nemme Far opskrifter

  -Annonce-