Omelet ala Egypt

En nem og hurtig måde at få overstået et af dagens måltider på, hvis overskuddet mangler og man ikke gider at stå i køkkenet mere end højst nødvendig..

Must Try

Jeg fik inspirationen til min omelet på en ferie til Egypten, for 7-8 år siden. Hver morgen stod de samme 2 mænd klar til at lave omeletter til hele hotellet, og de havde travlt. De stod med 4 små omelet stegepander hver, og havde et lille stykke bord på ca 50×50 cm hvor de skulle rører æggene med de ingredienser folk havde valgt der skulle i. Det var ikke kønt, men det var effektivt.

Det var den bedste omelet jeg nogensinde har fået, og deres fremgangsmåde var nem og simpel. En skål, 2 æg plus fyld. Piske piske og over på en varm pande. Når omeletten var fast på stege siden, så vendte de omeletten i luften så det sagde slask da den landede og det stod ud til alle sider med æggehvider.

Den fremgangsmåde vil jeg ikke anbefale, så her får i min dæmpede version af omeletten som kan spises både morgen, middag og aften. Men så kan i få min opskrift lidt på slum…

Ingredienser

  • 2-3 æg pr omelet
  • Løg
  • Skinkestrimler
  • Revet ost
  • Salt og peber

Så er vi klar

Hak løg og find en fornuftig stegepande frem. Har du en lille som passer til en omelet så er det helt perfekt. Så panden på blusset så den kan stå og blive rigtig varm, mens du gør klar til ingredienserne.

Slå 2-3 æg ud i en skål, og tilsæt en spiseskefuld hakket løg. Tag en håndfuld skinkestrimler og en håndfuld revet ost og kom dem i og pisk det let sammen med en gaffel.

Kom lidt margarine på den varme pande, og hæld hele skålens indhold ud på panden. Efter et par minutter er der stege skorpe på bunden af omeletten, og du skal nu have vendt den om. Om du vil vende den i luften som gutterne nede i Egypten gjorde, eller du vil vende den om med en paletkniv må sådan set være op til dig.

Et par minutter på hver side og du har nu lavet en lækker omelet på størrelse med en spisetallerken.

Mangler du ingredienser, så kan man sagtens lægge 2 skiver hamburgerryg på omeletten mens den ligger på panden.

Man kan også bruge en anden fremgangsmåde hvor man pisker de 2 æg og kommer dem på panden, så kommer man de ingredienser man vil have i, ovenpå og slutter med at lukke omeletten sammen på midten.

Velbekomme…

-Annonce-

Nye opskrifter

-Annonce-

More Recipes Like This

-Annonce-