Svensk pølseret er på trods af navnet ukendt i Sverige. Navnet menes at stamme fra danskere, der har været på lejrskole i Sverige, hvor man på en af de sidste dage har frembragt noget sammenkog af resterne: En ret med pølser i Sverige.
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 1 god pakke pølser
- 1 stort løg
- Paprika
- 1 dåse koncentreret tomatpure
- 1/2 L fløde
- Salt/peber
Så er det bare i gang
Skal jeg bruge kartofler i en ret, så koger jeg dem altid 10 min først. Gør jeg ikke det så er de helt sikkert rå i midten når de skal spises.
Skær kartofler i tern og pølserne i 1 cm stykker. Pil og hak løget.
Jeg blander altid fløde og tomatpure i en skål, med et godt drys salt og peber og rører det sammen.
Smelt smør eller margarine i en god stor gryde, og svits løget. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse med. Mængde paprika er op til dig. Jeg syntes sku altid det godt kunne smage af mere..
Tilsæt kartoffel tern, og fløden med tomatpure og vend det sammen i gryden og lad det småkoge 5-10 min.
Pynt evt. med persille på toppen skrev ingen mand nogensinde…