More

    Hjemmelavet Bøfsandwich med brun sovs…

    Det er nok ikke et måltid din læge vil anbefale hvis du skal skærer ned på kolesterol. Men det er en klasse burger, som bliver kaldt en sandwich...

    Mad & Livsstil

    De fleste mænd elsker en god bøfsandwich med brun sovs. Men kan de lave den selv? Ellers kan de lære det lige her…

    Vi bor 3 drenge sammen, så ingredienserne herunder er beregnet til 3 bøfsandwich i den store ende.

    Ingredienser

    Bøfferne:
    • 1 kg oksekød 14-18% (skal være 14-18% fedt så bøfferne bliver saftige)
    • Smør/margarine (rigeligt)
    • Salt og peber
    • 2-3 store løg
    Sovsen:
    • 1/2 L oksefond (Bouillon terning i 1/2 L kogende vand)
    • Ca 1,5 spsk mel
    • Smør/margarine fra svits og stegningen af løg og bøffer
    • Kulør
    • Salt og peber
    Tilbehør
    • Store burgerboller
    • Ketchup og remoulade
    • Rødbeder og agurkesalat
    • Bløde løg

    Så er vi klar

    Bøffer:

    Del oksekødet ud i 3 og form bøfferne med hænderne. De skal have en ordentlig tur så kødet er fast i formen. Ellers har de det med at sprække i siderne når de skal trykkes flade.

    Jeg bruger selv en weber bøf former af den store slags. Jeg lægger klumpen af kød i og presser en del gange til bøffen har formen. Har du ingen form så brug en lille tallerken. Læg din formede bøf på et spækbrætte, giv den salt/peber og pres den med tallerkenen. Så bliver den flad og rund og klar til stegning.

    Bløde løg:

    Pil og del dine løg på midten og skær dem i skiver. Kom godt med margarine på en stor panden og svits dine løg bløde.

    Når dine bløde løg er klar, kommer du dem over i en skål. Husk at smøret de er svitset i skal bruges til bøfferne og sovsen.

    Nu kommer du dine bøffer på panden og steger dem. Kom endelig mere smør eller margarine på panden, så der er rigeligt til sovsen. (Men pas på med for meget fedt. Sovsen skal ikke smage af fedt.)

    Når bøfferne er færdigstegt, så er det tid til den brune sovs.

    Varm først burgerbollerne i en forvarmet ovn på 200 grader et par minutter. Når de er færdige skal de på 3 store flade tallerkner med begge låg åbne og klar til fyld.

    Brun sovs:

    Kom ca 1,5 spsk mel op på panden med fedstoffet fra løgene og bøfferne og rør det sammen med et piskeris.

    Så tilsætter du oksefonden lidt af gangen, mens du fortsat rører i sovsen med piskeriset. Kom en god klat kulør, salt og peber i sovsen og rør den fortsat sammen og smag den til.

    Anretning:

    Giv bollerne en stribe ketchup og remoulade på lågene. kom rødbeder i nederst låg og agurkesalat på øverste låg.

    Nu lægger du forsigtigt dine bøffer på og kommer første lag brun sovs over bøffen så det løber ned over bollen.

    Tag skålen med dine bløde løg og del dem ud over de 3 bøffer og hæld endnu et lag sovs over. På med øverste del af bollen og pres den let ned så din sandwich ikke vælter.

    Nu tager du resten af sovsen og fordeler den over dine bøfsandwich, til din tallerken sejler. Fat nu en skarp kniv og find et fladt bord,

    så er der eddername serveret Bøfsandwich med brun sovs og bløde løg

    -Annonce-

    Nye opskrifter

    -Annonce-

    Flere nemme Far opskrifter

    -Annonce-